• Facebook
  • Twitter
  • Facebook
  • Twitter

Wie zijn wij?

Oorspronkelijke initiators van Energiek Velsen zijn Douwe van Rees en Joost Kok, beiden woonachtig in Velsen en al enige jaren actief op het gebied van duurzaamheid.

Inmiddels bestaat het bestuur van de coöperatie uit (vlnr):
Joost Kok (Driehuis) – marketing en innovatie & voorzitter
Ben Wouda (IJmuiden) – techniek, projectbegeleiding, wind
Frank Cornet (Santpoort-Zuid) – ontwikkeling, bewaking missie & penningmeester

 

“Wij hebben deze coöperatieve vereniging uit idealisme opgericht in 2013, om ons te richten op de levering en opwekking van duurzame energie. Energiek Velsen is ontstaan vanuit onze behoefte als inwoners duurzame energie door te zetten. Om nu echt iets te doen, voor onszelf, de generaties na ons en het milieu. Er zijn door de overheid diverse duurzame (klimaatneutrale) doelstellingen vastgesteld, maar wij willen er zelf ook actief iets mee. Door een lokale coöperatie zonder winstoogmerk op te zetten, kunnen wij samen met de inwoners van Velsen acties opzetten (zoals gezamenlijk inkopen en laten plaatsen van zonne-panelen, gezamenlijk gebouwen voorzien van panelen, leveren van Nederlandse groene stroom etc.).

Wij willen niet afwachten, maar gewoon actie nemen. Dus zijn we begonnen. Met de eerste investeringen uit eigen zak. Nu is ons doel meer mensen te betrekken en echt gezamenlijk duurzaam voor elkaar krijgen op een eenvoudige manier. Maar heel Nederland is wat te groot, dus wij concentreren ons op Velsen. Met 70.000 inwoners kunnen we daar een slag maken!

Een coöperatievorm hebben wij bewust gekozen, omdat er geen winstoogmerk aan vast zit. Wij zijn onafhankelijk en ieder lid of bestuurslid heeft inspraak. De nieuwe manier van samenwerken, wat ons betreft. Daar zal het in de toekomst meer en meer naartoe gaan.

We hebben bewust voor de naam Energiek Velsen gekozen. Velsen is een dynamische omgeving: een woon- en werkgebied met energieke mensen, energieke bedrijven, verenigingen etc. Daarnaast zijn wij een energieke coöperatie: wij hebben er zin in om duurzaam dichtbij te brengen.”

ACTIEF MEEWERKEN

© 2018 Coöperatieve vereniging Energiek Velsen