• Facebook
  • Twitter
  • Facebook
  • Twitter

Welkom! Wij houden van energie.

Energiek Velsen is een initiatief op eigen kracht van inwoners uit Velsen. Een coöperatie zonder winstoogmerk. De overheid heeft hoge doelen gesteld op het gebied van duurzaamheid, vooral om de CO2 uitstoot te verlagen. Dat is heel goed, maar de uitvoering blijft helaas achter. Vandaar dat wij als inwoners de handen ineen slaan en daarmee duurzame energie helpen versnellen. Voor nu, de generaties na ons en het milieu. Want er is al heel veel mogelijk.

Wij willen duurzame energie voor iedereen in Velsen mogelijk en bereikbaar maken en zoveel mogelijk duurzame initiatieven tot een succes brengen samen met onze leden. Voor particulieren, bedrijven, verenigingen etc. Door slimme acties en met de middelen en mogelijkheden die er nu zijn. Onze missie is dan ook kort en krachtig: samen Velsen duurzaam maken.

Waar te beginnen?

We zullen met elkaar stap voor stap actie moeten ondernemen. U kunt eenvoudig lid worden en zich bij ons aansluiten. Het kenmerk van een coöperatie is dat u kunt meedenken en meebeslissen als u dat wilt. U kunt ook actief meewerken om onze coöperatie tot een succes te maken.

 U kunt meedoen met:

  • gezamenlijke inkoopactie zonnepanelen
  • gezamenlijk projecten: panelen of wind op gezamenlijk dak
  • stap over op groene energie
  • actief meewerken

Eigen energie: duurzamer en goedkoper

De energiebehoefte in de hele wereld neemt toe en Europa is behoorlijk afhankelijk van de energieleveringen uit andere delen van de wereld. Energie van fossiele brandstoffen, zoals olie, gas en steenkool, worden schaarser en steeds duurder. Bovendien zijn deze bronnen slecht voor het milieu (klimaat, emissies, leefomgeving). Eigen opgewekte energie is goedkoper. Zelf opwekken, ook naar de toekomst, is daarom gelijk een slimme investering. Een investering in zonnepanelen is bijvoorbeeld binnen circa 8 jaar terugverdiend, terwijl de panelen 25 jaar meegaan. Daarnaast hebben wij enkele interessante manieren van financieren bedacht.

We mogen er vanuit gaan dat de energieprijzen de komende jaren blijven stijgen. Bij het zelf opwekken van uw energie bent u minder afhankelijk van de grillen van de energiemarkt. Zo houdt u grip op uw energierekening.

Er zijn meer mogelijkheden dan alleen zonnepanelen. Wij zullen deze ontwikkelingen blijven volgen en onder de aandacht blijven brengen. Zodat er in Velsen meer en meer eigen energie wordt opgewekt. Gelukkig steunt de overheid in ieder geval met een subsidieregeling.

 

wat is duurzame energie?

 

© 2018 Coöperatieve vereniging Energiek Velsen