• Facebook
  • Twitter
  • Facebook
  • Twitter

Verdienen op uw investering

Investeren in duurzame eigen energie is de moeite waard. Hieronder een voorbeeld:
Een gemiddeld huishouden verbruikt ongeveer 3.500 kWh stroom per jaar. Dat kost ongeveer € 800,- per jaar via een energieleverancier. Als u dit volledig opwekt met zonnepanelen, is dat een investering van rond de € 6.000,-. Met de kennis van nu verdient u dit terug in ± 8 jaar (€ 6.000,- : € 800,-), terugverdientijd deels afhankelijk van de ligging van de panelen t.o.v. de zon. De panelen hebben een levensduur van circa 25 jaar. U heeft dus de 17 jaar erna gratis stroom*. U kunt als particulier uw BTW terugvragen bij de Belastingdienst. Dat betekent ca. 15% terug op uw investering. Daarmee verdient u de panelen nog sneller terug. Voor leden hebben wij een aantrekkelijke service: hulp bij teruggaaf BTW zonnepanelen.

*Tussentijds na circa gemiddeld 15 jaar moet de omvormer vervangen worden: kosten hiervoor zijn eenmalig circa 25% van de systeemkosten.

Uiteraard zijn er allerlei tussenoplossingen denkbaar, bijvoorbeeld:

  • u wekt de helft van uw stroom op (lagere investering)
  • u begint met enkele panelen en breidt later het aantal panelen uit

> Meer informatie over terugverdientijden vindt u in de volgende publicatie.

Stroom omzetten in Euro’s:

De stroom die u opwekt gebruikt u zelf. Daardoor hoeft u minder van uw energieleverancier af te nemen en dat spaart geld uit. Als u meer stroom opwekt dan u verbruikt, levert u deze stroom terug aan uw leverancier. De geleverde stroom wordt in mindering gebracht op uw rekening, het zgn. salderen.

Hoe werkt salderen?

© 2018 Coöperatieve vereniging Energiek Velsen