• Facebook
  • Twitter
  • Facebook
  • Twitter

Richtprijzen zonnepanelen

In onderstaande tabel de richtprijzen. Om een beeld te geven aan welke investering u ongeveer moet denken. De markt van zonnepanelen is in beweging, dus onderstaande prijzen zijn een zo goed mogelijke indicatie. Let op: de prijzen zijn inclusief installatie door erkende installateurs. Als u op internet zoekt zijn er veel verschillende prijzen, soms ook voor alleen de panelen en exclusief installeren. Daarbij is de combinatie panelen en omvormer erg belangrijk voor het juiste rendement. Let daarom goed op wat u vergelijkt. Bij een gezamenlijke inkoopactie onderhandelen we over de prijzen. Omdat we van tevoren niet weten hoeveel mensen er meedoen, is onderstaande dus een richtlijn. Onderstaande richtprijzen zijn op basis van complete geïnstalleerde systemen die door ons met zorg beoordeeld zijn. Tot nu toe hebben we met de gezamenlijke inkoopacties lagere prijzen gekregen dan hieronder.

HOEVEEL PANELEN HEEFT U NODIG?
Een gemiddeld huishouden (2,2 personen) verbruikt ongeveer 3.100 kWh stroom per jaar. Om het gehele stroomverbruik op te wekken heeft u in dat geval circa 12 zonnepanelen (van 285 Wattpiek) nodig. U kunt er uiteraard voor kiezen om een deel van uw stroom zelf op te wekken met panelen. Met circa 8 panelen wekt een gemiddeld Nederlands huishouden ongeveer de helft van het jaarlijkse stroomverbruik op (uitgaand van een schuin dak). Hoeveel panelen op uw dak kunnen is per huis verschillend. Op internet zijn diverse tools te vinden om een inschatting te maken.

Aantal panelen (schuin dak) Schatting bruto

opgewekt vermogen (kWh)

Richtprijzen levering en montage schuin dak, ZWART, 300 Wp, string-omvormer

3

900

€ 1.800

6

1800

€ 3.100

8

2400

€ 3.850

9

2700

€ 4.250

10

3000

€ 4.600

12

3600

€ 5.400

* Basis: 300 wattpiek zwarte (mono) panelen. Voor blauwe panelen liggen de prijzen lager, echter blauw adviseren wij niet: de capaciteit daarvan is beperkt (poly 270 Wp) en het aanzicht van zwart is minder opvallend op schuine daken. Voor platte daken worden nog wel geregeld blauwe panelen gebruikt.

* Naast seriegeschakeld (stringomvormer) zijn er ook systemen met optimizers, geschikt voor lokaties waar er (deels) schaduwwerking is. De prijzen hiervan liggen ca. 15% hoger dan de serieschakeling. Deze installaties nemen wij ook in onze uitvragen en acties mee.

* Deze prijzen zijn inclusief BTW. De BTW op zonnepanelen kunt u terugvorderen. Schrijffouten voorbehouden.

hoe werkt de ACTIE en aanmelden

© 2018 Coöperatieve vereniging Energiek Velsen